26 березня 2024 р. 20:15

Житель Миколаївщині викрав майже 400 тисяч з картки військового

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

Житель Казанки Баштанського району заволодів банківською карткою знайомого, на яку той отримував виплати за сина-військового, який вважається зниклим безвісти. За вироком суду шахраю призначено позбавлення волі.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Прокурори в суді довели, що 37-річний житель Казанківської територіальної громади викрав  банківську карту свого знайомого, який отримував виплати у зв’язку із безвісним зникненням сина-військового. Надалі він зловживаючи довірою чоловіка, отримав доступ до його мобільного банкінгу, викрав із банківського рахунку грошові кошти в сумі 367 тисяч гривень.

На суді обвинувачений  визнав свою провину у вчиненні злочину. Його судили за декількома статтями, зокрема, за фактом крадіжки в умовах воєнного стану, несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних комунікаційних, викраденні документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом.

Суд призначив йому покарання у вигляді шести років і шести місяців позбавлення волі. Крім того, він позбавлений права займатися фінансово-банківською діяльністю на строк два роки, а його майно  буде конфісковано.

Зазначимо, що вирок суду ще не набув законної сили й може бути оскаржений. 

Раніше на Миколаївщині суд визнав винним військового, якого спочатку виявили п’яним під час несення служби, а потім він самовільно залишив частину. Йому призначене покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

В Одесі судили чоловіка, який працює маляром. За хабар у 20 тисяч доларів він обіцяв громадянину отримати документ про непридатність до військової служби.

Також суд виніс заочний вирок військовослужбовиці 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Наталії Лисицькій, у пособництві державі-агресору.

Ірина Глухова

Поділитися