22 квітня 2024 р. 14:59

Для дітей з громади на Херсонщині провели день психоемоційного розвантаження

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Для дітей з Нововоронцовської громади на Херсонщині організували екскурсію до дендропарку в Кропивницькому.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що у співпраці з місцевою адміністрацією волонтери районної організації Червоного Хреста України влаштували для учнів 5-6 класів день психоемоційного розвантаження.

Йдеться про те, що діти, які проживають у прифронтових регіонах, часто відчувають стрес та тривогу. Це може заважати їм нормально навчатися та розвиватися. Тому поїздка до парку допомогла відпочити і зняти напругу.


Фото: Херсонська ОВА

Раніше повідомлялось про те, що на тимчасове перебування за кордон у Польщу виїхали 37 дітей у супроводі восьми дорослих. Це жителі Миролюбівки, Кізомису, Музиківки, Велетенського, Білозерки, Янтарного, Зміївки, Берислава та Херсона.  для юних мандрівників організовані комфортне проживання, харчування, розваги, культурне дозвілля та робота з психологом, а головне – дітвора перебуватиме в безпеці. Цю подорож, яка є повністю безкоштовною, для херсонських дітей організував БФ "Аджалик". 

Також на Херсонщині шотландські волонтери та ювенальні поліцейські влаштували для родин вимушених переселенців гастрономічне свято. Так, представники шотландської організації "Siobihan's Trust" разом з ювенальними поліцейськими прибули з благодійною місією в одне з селищ Херсонської міської громади, де знайшли прихисток сім'ї з дітками із тимчасового окупованого лівобережжя. Перше, що зробили волонтери по прибуттю до селища, це вивісили на своєму автомобілі прапор України та висловили захоплення сміливістю і стійкістю українців. Щоб продемонструвати свою солідарність із народом України та підтримати людей, які через війну були вимушені покинути рідні домівки й втратили майно, волонтери безоплатно пригощали усіх свіжоспеченою піцою. А ювенальні поліцейські дарували діткам солодощі та іграшки.

Володимир Шкаєв

Поділитися