23 квітня 2024 р. 17:36

Інтент вирішив обговорити громадський транспорт Одеси з експертом-депутатом

Інтент вирішив обговорити громадський транспорт Одеси з експертом-депутатом

Інтент продовжив серію щовівторкових прямих етерів-бесід з експертами щодо проблем Одеси та перспектив розвитку на своєму каналі в YouTube.

Темою етеру 23 квітня вирішили зробити громадський транспорт міста.

До студії Інтента головний редактор видання Валерій Болган цього разу покликав депутата міської ради Петра Обухова, який є головою постійної комісії з питань транспорту і дорожнього господарства Одеської міської ради.

Глядачі можуть залишати свої питання та побажання у коментарях на нашій сторінці у facebook, а також задавати їх безпосередньо під час етеру.

Зазначимо, що наразі громадський транспорт Одеси має проблеми із кадровим та рухомим складом. Так у лютому директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Володимир Хитренко заявив, що керівництво комунального підприємства "Одесміськелектротранс" зволікало із бронюванням працівників від мобілізації через що втратило 100 працівників.

Раніше в Одесі на основних тролейбусних маршрутах скоротилася кількість машин на 10-15%. З середини січня значно збільшився інтервал на маршрутах №№ 3, 7, 8, 9, 10 та 12, тепер на кожному курсує в середньому на дві машини менше, ніж раніше.

Інтент у січні намагався з'ясувати причини, але виконувач обов'язків директора комунального підприємства Микола Литовчук. Відмовився коментувати.

Тематикою попереднього випуску стали укриття. Разом з гостем студії Володимиром Харіщаком, заступником директора департаменту муніципальної безпеки - начальником управління  з питань цивільного захисту, оговорили ситуацію з укриттями в Одесі, що робити та до кого звертатися у випадку зачиненого сховища і не тільки.

Тематикою нашої першої зустрічі стали "Воєнні злочини росії проти України". Поговорили про фіксацію воєнних злочинів в Одеській та Миколаївській областях, для чого їх потрібно фіксувати, хто і як це робить та які результати вже є у правозахисників. Гостем студії був голова правління УГСПЛ Анатолій Бойко.

Кирило Бойко

Поділитися