15 квітня 2024 р. 09:34

На Херсонщині визначили проблеми минулого опалювального сезону

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Минулого тижня радник голови Херсонської ОВА Олег Кулакевич провів зустріч з представниками організації-донора Shelter Cluster та головами громад.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що під час зустрічі, зокрема, говорили про опалювальний сезон. Поспілкувались з місцевими жителями, які отримували допомогу взимку. Визначили проблемні моменти, що виникли у процесі надання допомоги, та розробили плани щодо їх вирішення.

У пресслужбі додали, що йшлося також про плани з ремонту житла та процедуру звітності, щоб забезпечити прозорість та ефективність процесу.


Фото: Херсонська ОВА

Взагалі ця зустріч дозволила оцінити поточний стан і напрямки подальшої співпраці.

Також в ОВА зазначили, що Херсонщину підтримують чимало благодійних організацій та міжнародних партнерів. Для обміну інформацією та пріоритезації потреб, які першочергово потрібно закрити в громадах, щомісяця проводяться зустрічі з організаціями, які діють на території області.

Раніше повідомлялось про те, що незважаючи на постійні обстріли, через які підготовка до зими зазнала труднощів, комунальні підприємства Херсона готові до опалювального сезону. Серед труднощів підготовки до сезону заступник начальника Херсонської МВА Сергій Орєхов на початку сезону назвав нескінченні російські обстріли. У мікрорайоні "Острів" процес ускладнює також відсутність електрики у повному обсязі.

"Це найбільша трудність. Тільки сьогодні зранку комунальники виявили пошкоджену під час обстрілу одну з зовнішніх ділянок тепломереж. Наразі ця ділянка відключена, спеціалісти проводять її обстеження та усунення пошкоджень", - повідомив заступник начальника МВА.

Також йшлося про те, що п'ять багатоповерхівок у віддаленому районі Херсона не були у минулому опалювальному сезоні забезпечені теплопостачанням.

Володимир Шкаєв

Поділитися