27 березня 2024 р. 23:02

На Одещині ухилянти намагалися потрапити до Молдови у ящику для білизни

Фото: Скрін з відео

(Фото: Скрін з відео)

Двоє чоловіків призовного віку намагалися нелегально виїхати з України. Вони сховалися всередині вантажівки, але їх виявили та затримали одеські прикордонники.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Там розповіли, що на Одещині викрили далекобійника, який фурою переправляв українців за кордон. Водій авансом  просив 100 доларів, а от кінцева вартість подорожі залежала вже від комфортності умов перетину кордону – якщо доводилося ховатися у спальному місці в кабіні, то це коштувало 3400 доларів, а от в ящику для білизни виходило на 700 доларів дешевше. 

Втім, під час огляду вантажівки обох нелегальних пасажирів все одно викрили. Тепер їм загрожує адміністративна відповідальність, а от водію – кримінальна.

(Фото: скріншот з відео ДПСУ)

Раніше прикордонники Білгород-Дністровського загону в місті Татарбунари затримали чотирьох громадян України, які намагались незаконно перетнути державний кордон.

Як з'ясувалось, жителі Київської, Одеської та Сумської областей відшукали телеграм-канал з порадами про незаконний виїзд до Молдови.

Напередодні СБУ та спецслужба Молдови затримали угрупування, яке вивозило ухилянтів з України до Придністров'я. Маршрут нелегального трафіку пролягав з території Одеської області до Придністров’я, а далі на територію Молдови.

Нагадаємо, що голова МВС Молдови пообіцяв Україні допомогти ловити ухилянтів. Молдовські прикордонники почнуть затримувати чоловіків, які намагаються втекти з України, щоб ухилитися від мобілізації до лав Збройних сил України. Українці віком від 18 до 60 років дуже часто обирають саме Молдову, щоб втекти, а найпоширеніший маршрут українських ухилянтів – через так звану "Придністровську молдавську республіку", яка контролюється російськими терористами.

 

Ірина Глухова

Поділитися