28 березня 2024 р. 12:01

Оновлено! В Одесі опалювальний сезон завершиться 7 квітня, а в області - ще раніше

Фото: Скріншот з відео міської ради

(Фото: Скріншот з відео міської ради)

Опалювальний сезон 2023-2024 років в Одесі завершиться 7 квітня.

Про це повідомила директорка КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова.

За словами посадовці,  рішення було прийнято з урахуванням температурних показників, а також у зв'язку зі складною ситуацією в енергетиці, яка склалася на Одещині через ворожі атаки.

Також Позднякова нагадала боржникам про необхідність своєчасно сплачувати за спожите тепло.

Оновлено в 13.00: на цьому тижні розпочнуть поступово завершувати опалювальний сезон на Одещині, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Він зазначив, що весняне сонечко та тепло на Одещині цьому сприяють та оприлюднив графік відключення централізованого теплопостачання наступний:

  • Одеса – 7-10 квітня;
  • Чорноморськ – 1 квітня;
  • Порт-Аненталь – 8-10 квітня;
  • Біляївка – 31 березня;
  • Хлібодарське – 1 квітня;
  • Роздільнянський район – 1 квітня;
  • Подільський район – 31 березня;
  • Ізмаїльський район – 31 березня;
  • Білгород-Дністровський район – 31 березня.

Під час нічної атаки 28 березня окупанти намагалися влучити по об’єкту енергосистеми Одеської області. Вони направили туди два безпілотники, які збили сили ППО.

Крім того з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини. Згодом окупанти випустили ще й протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку з Су-30. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Зранку з акваторії Чорного моря по Одещині росіяни спрямували керовану авіаційну ракету з літака тактичної авіації. Сили протиповітряної оборони знищили її над морем.

Раніше на Одещині викрили схему незаконного заволодіння грошовими коштами, що були виділені на відновлення енергоінфраструктури області, пошкодженої в результаті обстрілів рф взимку минулого року. Прокуратура повідомила про підозру двом директорам підрядних компаній.

А тим часом опалювальний сезон у Миколаєві завершиться 28 березня 2024 року. Рішення про це буде прийнято на засіданні виконкому міської ради. У зв'язку з тривалим періодом, коли середньодобова температура зовнішнього повітря перевищує +8 градусів Цельсія.

 

Ірина Глухова

Поділитися