20 квітня 2024 р. 21:37

У Миколаєві висадили кримські сосни

Фото: ДСНС у Миколаївській області

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

У суботу, 20 квітня, з нагоди Дня довкілля, було організовано загальноміську благодійну акцію "Дерево життя громади" з висадки дерев Миколаєва.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС у Миколаївській області, до озеленення території приєдналися і рятувальники.

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

Зокрема, співробітники ДСНС разом із громадською організацією "Центр розвитку туризму та збереження екології "Збережи світ" висадили кримські сосни, липи та катальпи у мікрорайоні Намив.

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

Також до акції приєдналися небайдужі жителі міста.

(Фото: ДСНС у Миколаївській області)

Ми писали, що на Миколаївщині запланували висадити понад вісім мільйонів нових дерев.

Так, у філіях Південного лісового офісу ДП "Ліси України" планується збільшити площі лісів на 1683 гектари – це 11 мільйонів нових дерев. У разі гарної погоди у Миколаївській області буде висаджено 1214 гектарів нових лісів. Нові ліси будуть висаджуватись на земельних ділянках, яки знаходяться у постійному користуванні держпідприємства.

Найпоширеніші породи – українські сосна кримська та дуб звичайний.

У березні з нагоди Всесвітнього дня лісів на Миколаївщині провели екологічну акцію. Зокрема, на території одного з лісництва в регіоні висадили молоді сосни та дуби.

Рятувальники наголосили на важливості таких заходів: "Ми розуміємо "ціну" втраченого лісу, оскільки часті пожежі в лісах вимагають від нас багато зусиль для їх ліквідації. На відновлення випалених ділянок потрібно багато років".

Також на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути у власність держави землі лісового фонду, які були незаконно перетворенні на сільськогосподарські.

Ірина Глухова

Поділитися