19 листопада 2023 р. 23:45

Останній сезон "Реал Фарми", перемога "Ізмаїла" над "Одесою" та початок зимових змагань: огляд спортивних подій Півдня

Колаж: Інтент

(Колаж: Інтент)

Ребрендинг одеської "Реал Фарми", гандбольне дербі, перемоги "Інтерхіма" та тріумф збірної з пауерліфтингу - новий огляд спортивних подій тижня від Інтента. 

 Війна

На жаль, цього тижня ми маємо розпочати свій огляд не з голів, очок або трофеїв. Є речі набагато важливіші, особливо в Україні, де вже десятий рік іде війна зі скаженим російським агресором.

Захищаючи Україну від окупантів, під час виконання бойового завдання під Херсоном, загинув тренер бойових мистецтв із Шабо, солдат Юрій Володимирович Підгорний.

Юрій Підгорний. Фото: Шабівська сільська рада

17 жовтня Юрію Підгорному виповнилося 40 років. Навіки слава!

Футбол

Поки головна збірна готується до свого головного матчу найближчих років, молодіжна та юнацька збірна вже провели свої відбірні матчі. Провели дуже по-різному - збірна U21 перемогла Люксембург і закріпилася у статусі лідера групи, в той час як команду U19 буквально змела з поля юніорська команда Косова. 

Кваліфікація Євро-2025 (U-21)
17.11. Україна — Люксембург 4:0

Відео: Суспільне Спорт

Кваліфікація Євро-2025 (U-19)
18.11. Україна — Косово 0:4

Українська Прем’єр-ліга взяла перерву на час матчів збірних. У цей час "Чорноморець" отримав відповідь щодо претензій стосовно неякісного суддівства у кількох попередніх матчах. Так, комітет арбітрів Української асоціації футболу тимчасово відсторонив від проведення матчів арбітра Олександра Шандора, що працював на матчі "Чорноморця" з ФК "Металіст 1925". Втім, клуб не погодився з трактовкою деяких моментів, зокрема роботою VAR в матчі "Чорноморець"-"Рух", але якихось нових апеляцій не подавав. Попереду ще багато ігор, і сподіваємось, набагато менше приводів апелювати до роботи суддівських бригад. 

"Реал Фарма" грає останній сезон в своїй історії. Щонайменше, під такою назвою. У своєму інстаграмі клуб оголосив про ребрендинг (він називатиметься просто "Фарма") та запросив бажаючих взяти участь у конкурсі на новий логотип. 

Нинішній логотип "Реал Фарми". З офіційного сайту клубу

В суботу ж, поки що "Реал Фарма"  змогла перемогти безнадійного аутсайдера - дубль кременчуцького "Кременя". 

Друга ліга 
18.11. Реал Фарма - Кремінь-2 2:1

Відео: ПФЛ

Скриншот із сайту ПФЛ

Баскетбол

Минулорічні бронзові призери чоловічої Суперліги, одеська "Біпа", все ще не можуть знайти свою гру у новому сезоні. Цей тиждень підтвердив сумну тенденцію - дві поразки і передостаннє місце. 

Чоловіча Суперліга.

15.11. БІПА - Запоріжжя 63:69 

16.11. БІПА - Будівельник 62:69

Відео: Федерація баскетболу України

Скриншот: fbu.com.ua

Натомість, значно приємніше справи пішли у представниць Одеси в жіночій суперлізі - "Інтерхім" двічі переміг київське "Динамо" і закріпився у середині таблиці. 

Жіноча Суперліга. 

16.11. Інтерхім - Динамо 75:65

19.11. Інтерхім - Динамо 83:62 

Скриншот: fbu.com.ua.

Гандбол

Несподіваний результат принесло південне дербі у гандбольній Суперлізі. Діючий срібний призер та один з фаворитів змагань, "Одеса" у напруженому поєдинку поступилася "Ізмаїлу". Це лише друга поразка одеситів у чемпіонаті і справжня сенсація, навіть попри те, що одесити грали без одного з лідерів команди Олескандра Южбабенка.

Цей матч стався в суботу, у п’ятницю та неділю команди також грали матчі третього туру. Після поразки від ізмаїльців, на "Одесу" чекав ще складніший іспит - беззаперечні фаворити з "Мотору". Запорізька команда зараз перебуває на зовсім іншому рівні, що й підтвердилося в очній зустрічі - розгромна перемога у 16 м’ячів і тривала серія без поразок. "Ізмаїл", який грав з лідерами у п'ятницю, взагалі поступився у 24 м'ячі. 

Суперліга. 

17.11.Одеса - ХНУ-ДЮСШ-1 42:26     17.11. Мотор - Ізмаїл 48:24

18.11 Ізмаїл - Одеса 33:31 

19.11 Мотор - Одеса 40:24                19.11 Ізмаїл - ХНУ-ДЮСШ-1 37:33

Відео: Ukrainian Handball Federation

Скриншот: handball.net.ua

Хокей 

Херсонський "Дніпро" у неділю зіграв проти прямого конкурента за медалі - киян із "Кепіталз". 

Ця гра принесла вболівальникам "щук" лише розчарування - не тільки від поразки з великим рахунком, а і від важкої травми вже під самий кінець гри, яку отримав захисник Денис Наливайко. Бажаємо якнайшвидшого одужання! 

Хокей. Чемпіонат України.

19.11. Київ Кепіталз - Дніпро 7:2

Відео: Ice Hockey Federation of Ukraine

Скриншот: flashscore.com.ua

Теніс

Цього тижня на ютуб-каналі "Бомбардир" вийшло велике інтерв’ю з Еліною Світоліною. Зазначимо, що це перше велике відео, де Еліна розмовляє українською. «Було важко, але в мене є мотивація. Я працюю над мовою, це дуже важливо для мене», - поділилася Еліна. Також тенісистка розповіла, що з донькою Скай вона теж спілкується саме українською.

Відео: Бомбардир

Окрім цього, Еліна розповіла про допомогу війську, що мотивує залишатися у спорті, а також міжнародні організації, які не йдуть на відсторонення росіян.

Бокс 

Серіал "Усик та Ф'юрі ніяк не можуть домовитись про час проведення бою" начебто добіг кінця. Ми маємо офіційну дату - 17 лютого 2024 року. Звісно, знаючи специфічну манеру ведення справ Тайсоном Ф'юрі, не можна відкидати варіант, що він ще декілька разів перевзується, а бій перенесеться - втім, у нас вже є перший чіткий орієнтир.

Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі. Зображення ua.tribuna.com

Пауерліфтинг

Збірна України з пауерліфтингу показала чудовий результат на чемпіонаті світу у Литві, здобувши 11 нагород - 5 золотих, 5 срібних та 1 бронзову. В результаті Україна посіла перше місце і в чоловічому, і в жіночому заліку.

Збірна України з пауерліфтингу. Фото НФПУ.

"Золото" здобули Тетяна Біла (вагова категорія до 47 кг), Анастасія Дерев’янко (до 52 кг), Микола Бараннік (до 83 кг), Володимир Рисєв (до 93 кг) та Олексій Бичков (до 120 кг), "срібло" виграли Лариса Соловйова (до 63 кг), Віталій Коломієць (до 83 кг), Дарія Русаненко (до 84 кг), Костянтин Мусієнко (до 93 кг) та Сергій Білий (до 105 кг), володаркою "бронзи" стала Валентина Загоруйко (понад 84 кг).

Зимові види

Поступово прокидаються від літньої сплячки більшість зимових видів спорту. На цьому тижні в китайському Яньцині пройшов етап Кубка Світу зі скелетону. 

Владислав Гераскевич, який по суті є уособленням цього спорту в Україні, показав чудовий результат, повторивши краще досягнення для України в цьому виді - шосте місце раніше підкорялося Владиславу лише одного разу - два сезони тому у латвійській Сигулді. 

Владислав Гераскевич. Фото cnn.

 Наступного тижня вже в понеділок футбольна національна збірна гратиме свій "матч життя" проти Італії, херсонський "Дніпро" продовжить гонитву за "Соколом", а у Швеції стартує Кубок світу з біатлону, традиційно найпопулярнішого в Україні зимового виду. Не пропустіть!

 

 

Адлен Муатс

Поділитися