29 лютого 2024 р. 17:26

Директора лікарні на Одещині звинуватили в розкраданні грошей

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

(Фото: Департамент стратегічних розслідувань)

Директора лікарні в Одеській області звинувачують у розтраті бюджетних коштів. Він закупив системи опалення за завищеними цінами.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

За інформацією правоохоронців, директор однієї з лікарень області – депутат селищної ради уклав з підрядником договір на закупівлю обладнання для систем опалення. Вартість двох теплових котлів із запчастинами та обладнанням до них становила 1,9 млн гривень.

"Проте на папері було придбане нове устаткування, а насправді - вживане. Різниця у вартості та сума завданих збитків склала понад 1,2 млн гривень", - розповіли у Департаменті.

Наразі директорові лікарні – депутату селищної ради повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що викрили оборудку з бюджетними коштами оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі поліції.

Раніше в Одесі затримали лікарку одного з медичних закладів. Її підозрюють в одержані хабарів за підтвердження інвалідності.

На початку лютого  завідувачку одеського консультативного поліклінічного відділення одного з інститутів Національної академії наук України звинуватили у корупції та оголосили підозру.

Як стало відомо, лікарка обіцяла військовозобов’язаному за винагороду оформити виписку про стан здоров’я та подальшу подачу і узгодження в МСЕК інвалідності другої групи. Надалі це дозволило б чоловікові отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Ірина Глухова

Поділитися