13 лютого 2024 р. 16:34

Екснардепа й керівника районної адміністрації підозрюють в отриманні незаконної компенсації за житло

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив про підозру колишньому народному депутату, який зараз очолює районну адміністрацію у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Дії екснардепа кваліфіковані за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Причому вказується, що місцеперебування екснардепа невідоме.

У межах слідства, яке здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України, встановили, що попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером ДП "Готельний комплекс "Київ". У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно й отримав понад 613 тисяч гривень компенсацій за винайм житла.

Тим часом адміністратори telegram - каналу NABU Daily by Олег Новіков стверджують, що йдеться про очільника Одеської районної адміністрації Віталія Барвіненка

Інтент звернувся до Віталія Барвіненка за коментарем й той зазначив, що читав про це в новинах.

"Працюю у звичному режимі в кабінеті, знаю що це провадження існує з 2018 року, жодних слідчих дій за цей час зі мною не проводилось", - зазначив він.

Віталій Барвіненко, згідно з його деклараціями за 2019, 2018, 2017 та 2016 роки отримував компенсацію за винайм готельного номера. Щоправда, згідно з деклараціями сумарно за чотири роки виходить що він отримав 738 тисяч 430 гривень.

При цьому Віталій Барвіненко усі чотири роки володів в Києві квартирою, а у 2018 році в столиці квартиру придбала і його дружина.

Зазначимо також, що у 2018 році Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом присвоєння бюджетних коштів при виплаті 25 депутатам Верховної Ради України компенсацій за оренду житла у Києві – серед них можуть бути тодішні нардепи-одесити. Зокрема й Віталій Барвіненко.

Кирило Бойко

Поділитися