05 березня 2024 р. 20:01

Посадовець з Южноукраїнська отримав підозру за збитки понад 2 мільйони

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

Посадовець виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради звинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

За версією слідства, в період з серпня 2022 року по травень 2023 року, посадовець, бувши уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, уклав договір на постачання виконкому міської ради п’яти вантажно-пасажирських позашляховиків з підприємством, яке не мало права здійснювати правочини з вказаними автомобілями з огляду на відсутність права власності на них.

"Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 2,4 мільйона гривень", - розповіли у прокуратурі. 

Йому оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).  Чоловіку загрожує покарання  у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі посадовця відсторонено від займаної посади на час проведення досудового розслідування.

Також на Миколаївщині судитимуть колишнього та чинного голів виробничого комбінату, які привласнили понад 200 тисяч гривень.

У Миколаєві суд зобов’язав забудовника торгівельно-офісного центру сплатити до бюджету понад 1,3 мільйона гривень.

На Миколаївщині за позовом прокуратури судом зобов'язано підприємство привести у відповідність протирадіаційне укриття на території Очаківської громади.

Ірина Глухова

Поділитися