23 лютого 2024 р. 23:01

Заборгованість понад 300 мільйонів: банк виставив на аукціон кредити бізнесмена Кауфмана

Борис Кауфман. Фото: Центр протидії корупції

(Борис Кауфман. Фото: Центр протидії корупції)

Ощадбанк виставив на продаж кредити бізнесмена з Одеси Бориса Кауфмана, серед них готель "Лондонська" та адміністративна будівля на Лідерсовському бульварі.

У системі електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) з’явилися відповідні лоти.

Заборгованість за кредитним договором Кауфмана становить 339,6 мільйона гривень. Ощадбанк виставив на аукціон чотиризірковий готель "Лондонська", який розташований на Приморському бульварі в Одесі. Загальна площа готелю складає понад дев'ять тисяч квадратних метрів.

Ще Ощадбанк продає будівлю на Лідерсівському бульварі, яка знаходиться в оренді консульства Туреччини та фітнес-клубу "Махарадж". Площа об'єкта становить 1 429 метрів квадратних.

Також на продаж виставлене готельне обладнання (побутова техніка, готельні меблі, кухонне обладнання), що належить СК "Квадр" та ПП "МІХАЕЛЬ КОМПАНІ" в Одесі та Києві та обладнання на проспекті Шевченка, 4а, поряд з ОВА та у провулку Чайковського, 12.

Дата проведення аукціону запланована на 15 березня у форматі відкритих торгів з особливостями.

Нагадаємо, що НАЗК та САП у грудні 2022 року затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Серед затриманих – бізнесмен Борис Кауфман і його партнер Олександр Грановський

Як стверджує слідство, у 2011 році два відомих одеських бізнесменів Борис Кауфман та Олександр Грановський організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень.

Кауфман отримав запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативною заставою. 8 грудня він вийшов із СІЗО під заставу у 129 млн гривень.

Ірина Глухова

Поділитися