23 березня 2024 р. 20:21

Залишив місце служби: військового з Миколаєва засудили до ув'язнення

Фото: UA.DEPOSITPHOTOS.COM

(Фото: UA.DEPOSITPHOTOS.COM)

На Миколаївщині суд визнав винним військового, якого спочатку виявили п’яним під час несення служби, а потім він самовільно залишив частину. Йому призначене покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Снігурівського районного суду, пише Судовий репортер.

Як зазначено в матеріалах справи, весною 2022 року чоловіка було призначено гранатометником та переведено до тимчасового місця дислокації на території Баштанського району Миколаївщини.

12 вересня 2022-го при перевірці особового складу солдата виявили з ознаками алкогольного спʼяніння. Для перевірки на стан алкогольного спʼяніння військовослужбовця направили до медичного закладу і після клінічних досліджень обвинувачений до місця служби не повернувся.

"Чоловік порушив статут внутрішньої служби Збройних Сил України, бо в умовах воєнного стану, після завершення строку лікування, не зʼявився вчасно на службу без поважних причин",- йдеться у повідомленні.

Тільки 26 лютого 2023-го солдат добровільно прибув до тимчасового місця дислокації військової частини та повідомив про себе як ухилянта.

У суді обвинувачений  визнав свою вину та розповів, що після медогляду він покинув лікувальний заклад і залишився у Миколаєві замість повернутися до свого підрозділу. Він додав, що від військової служби не відмовляється.

Суд врахував зʼявлення із зізнанням, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Обвинуваченому 49 років, за місцем військової служби він характеризується негативно, неодружений, утриманців немає, раніше не судимий.

Раніше Суворовський районний суд міста Одеси обрав покарання для військовозобов'язаного за ухилення від призову на службу під час мобілізації.

В Одесі судили чоловіка, який працює маляром. За хабар у 20 тисяч доларів він обіцяв громадянину отримати документ про непридатність до військової служби.

Також суд виніс заочний вирок військовослужбовиці 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Наталії Лисицькій, у пособництві державі-агресору.

Ірина Глухова

Поділитися