04 лютого 2024 р. 22:14

Миколаївські поліцейські підбили підсумки року щодо боротьби з домашнім насильством

ФОТО: https://www.pexels.com/uk-ua

(ФОТО: https://www.pexels.com/uk-ua)

У Миколаєві підбили підсумки року з протидії домашньому насильству.

Про це повідомляє пресслужба Поліції Миколаївської області.

11 105 звернень із приводу вчинення домашнього насильства надійшло до підрозділів поліції області впродовж 2023 року.

За статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування" було складено 4203 протоколи.

Також було розпочато 261 кримінальних проваджень за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, "Домашнє насильство", із яких 148 вже передані до суду з обвинувальними актами.

Для запобігання повторних випадків домашнього насильства поліцейські внесли 3367 осіб на профілактичний облік.

(ФОТО: https://media.istockphoto.com/)

Для термінового припинення подій домашнього насильства та запобігання їх повторенню у майбутньому, працівники поліції виставили 3935 термінових заборонних приписів стосовно осіб, винних у цих подіях.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати ситуацію й не чекати поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство.

Довідка: для осіб, що постраждали від домашнього насильства, діє "гаряча лінія" 15-47, та Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

У Миколаєві за рік від домашнього насильства постраждали майже 600 містян за ознакою статі.

Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особами, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, здійснено 412 виїздів. Також на базі міського Барнахуса надавалась допомога 6 дітям, які постраждали або стали свідками насильства.

Нещодавно у Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень чотирирічний дівчинці.

Вдень 1 січня до відділення поліції №2 Миколаївського райуправління звернулась 30-річна родичка дівчинки з повідомленням про те, що дитину побила матір. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Анна Бальчінос

Поділитися