26 січня 2024 р. 10:39

Українцям дозволили брати з собою в укриття домашніх тварин, але є умови

Фото: GETTY IMAGES

(Фото: GETTY IMAGES)

В Україні офіційно дозволили брати із собою в укриття під час повітряних тривог домашніх тварин. Проте необхідно дотримуватися деяких умов.

Міністерство внутрішніх справ внесло відповідні зміни до вимог щодо утримання й експлуатації захисних споруд цивільного захисту.

Як зазначили у зоозахисній організації UAnimals, раніше пускати в укриття домашніх тварин не можна було, проте їхні юристи ще в грудні звернулися до МВС, аби вони оновили наказ.

Відтепер люди можуть під час повітряних тривог перебувати в укриттях разом зі своїми домашніми улюбленцями, однак в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.

Власник домашньої тварини або людина, яка її супроводжує, повинна забезпечити:

  • постійний нагляд за домашніми тваринами;
  • необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • безпеку навколишніх людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною;
  • безпеку супроводжуваної домашньої тварини;
  • дотримання вимог санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил;
  • наявність повідка для домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, а також намордника на собаках порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року N 1164.

А тим часом російські окупанти не припиняють обстрілювати Херсон. Так, сьогодні вночі ворог вдарив ракетами С-300 по місту. Пошкоджень зазнали шкоди дитячий садок, багатоповерхівка та торговельний центр.  

За даними ОВА, у власній оселі поранення ноги та вибухову травму отримала 54-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці.

Одеса оговтується від наслідків атаки "Шахедами". Через обстріли ударними безпілотниками в місті зафіксували пошкодження 237 вікон у 168 квартирах у 16 будинках.  Про це повідомила Одеська міська рада.

Ірина Глухова

Поділитися