27 вересня 2023 р. 09:19

Протести щодо ремонту Київського районного суду не досягли мети: онлайн сесії Одеської міської ради

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Понад 60 проєктів рішень XXІІІ сесії Одеської міської ради VIII скликання опубліковано на сайті міста.

Депутатам запропонують розглянути виконання бюджету за півріччя та внести в нього зміни, також депутатам треба бути визначатися щодо перейменування 62 вулиць та провулків і алеї на початку Преображенської. В історію можуть піти вулиці Академіка Вільямса, Космонавта Комарова, Чернишевського, провулок Маяковського та інші.

Дев’ять проєктів стосується цільових програм міста та 16 земельних питань. Також депутати будуть мати нагоду проголосувати за припинення Комунальних некомерційних підприємств 1, 2, 4 та 7 пологовий будинок, які будуть приєднані до міських клінічних лікарень 1 (2 та 4 пологові будинки), 10 (7 пологовий будинок) та 11 (1 пологовий будинок).

Напередодні сесії відбулося засідання депутатьских комісій, ми провели аналіз цих обговорень і зібрали їх всі в одному матеріалі.

Нагадаємо, що майже місяць одесити пікетують мерію з вимогами до міської влади переглянути свою позицію стосовно розподілу бюджетних коштів. після того, як Одеська міська рада ухвалила виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду, керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова анонсувала пікет під Одеською міською радою. Одиничний пікет одеської волонтерки перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. 

17 вересня стало відомо, що очільник Одеської ОВА Олег Кіпер вимагає скасувати тендери на ремонт суду та озеленення міста. З відповідним запитом він звернувся до міського голови Геннадія Труханова

22 вересня постійна комісія Одеської міськради з питань планування, бюджету і фінансів не підтримала пропозицію зі скасовування тендеру на ремонт Київського райсуду. На пропозицію не вистачило одного голосу. З пропозицією виступив голова комісії Олексій Потапський. Пропозиція набрала три голоси: "за" - Олексій ПотапськийОлег Звягін та Вадим Мороховський, інші депутати "утрималися". 

На засіданні комісія затвердила фінансування оборони у розмірі 102 мільйони грн. Раніше такі зміни затвердив виконком в рамках програми "Безпечне місто Одеса" на 2020 – 2024 роки та сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси на 2022 - 2025 роки.

26 вересня стало відомо, що директорка комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси". Ганна Позднякова звернулася до міської ради із клопотанням про виділення підприємству 51 мільйона гривень.

Ігор Льов

Відкрити таймлайн

  • 27.09 16:22

    Геннадій Труханов заявив, що порядок денний розглянуто.

    Каже, що була морально важка сесія. Повернувся до питання ремонту Київського районного суду. Підкреслює, що дали слово всім охочим. Просить депутатів бути більш відкритими. Каже, що запросить ще раз представників ініціативної групи, представників фракції, щоб знайти рішення, яке об'єднає громаду міста. Каже що готовий спілкуватися. 

    Роман Сеник каже поспілкувався з людьми. На його думку, одесити не зовсім розуміють як працює місцеве самоврядування. Далі продовжує виправдовувати рішення щодо виділення коштів на ремонт суду. Каже, що не тільки депутати винні поясняти людям навіщо віддавати 10 мільйонів на ці цілі. 

    Ольга Квасніцька каже, що не мала бажання виступати. Підкреслює, що громада незадовільнена тим, як тратять гроші бюджету міста. 

    Анастасія Большедворова каже, що люди все розуміють, а питання в тому, що депутати погано пояснюють. 

    Світлана Осауленко каже, що свідомо голосує за виділення коштів на ремонт суду. Надала статистику скільки Україна сплатила за неправильне утримання під вартою.

    Олексій Потапський нагадав, що Україна платить 15 мільйонів гривень за кожного загиблого. 

    Геннадій Труханов знову захищає рішення про виділення коштів. Каже, що це рішення теж для людей (ті, хто під вартою (ред.). Далі каже, що можливо має сенс у суботу запросити людей з площі до сесійної зали. 

    Розповідає про те, скільки людей гуляють біля фонтанів. Нагадує, що треба забезпечити діяльність мільйонного міста. 

    Далі перейшов до критики рішення забрати ПДФО військових з бюджету міста. Висловив надію, що вже цієї суботи разом з людьми на площі будуть разом йти до перемоги.

    Міський голова оголосив сесію закритою. 

  • 27.09 16:17

    Депутат Андрій Вагапов пропонує проголосувати про звернення щодо мешканців гуртожитку, будівля якого була зруйновано агресором. За словами депутата мова йде гуртожиток для військових. Адреса не названа. 

    Геннадій Труханов пояснив, що в курсі справи, але там було прохання щодо відновлення будівлі. 

    Домовились на тому, що депутати не будуть голосувати за звернення, а міський голова дасть відповідне протокольне доручення. 

  • 27.09 16:14

    Одеська міська рада проголосувала за звернення до Президента, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо бюджетної політики. 

  • 27.09 16:06

    Питання 7.9., 7.10., 7.11. та 7.12. прийняті без обговорення. 

    Перейшли до пункту 7.13. "Про перейменування (найменування) об’єктів топоніміки на території міста Одеси". 

    Олег Філімонов попросив зняти 2 поправку. 

    Петро Обухов попросив замінити назву скверу "Слави і волі" на назву "Славу та волі". Олег Бриндак каже, що саме таку назву затвердили на топонімічній комісії. 

    Рішення прийнято. 

  • 27.09 16:00

    Рішення щодо реорганізації пологових будинків 1, 2, 4 та 7 прийнято. 

    Перейшли до питання 7.8. щодо приєднання "Міська дитяча лікарня № 2" до Комунального некомерційного підприємства "Дитяча міська клінічна лікарня № 3".

    Рішення прийнято. 

  • 27.09 15:56

    Перейшли до блоку питань щодо реорганізації пологових будинків Одеси. 

    Анастасія Большедворова питає чому не реорганізують пологовий будинок №5.

    Світлана Бедрега пояснила, що пологовий будинок №5 включений в міжнародну програму з відновлення України як юридична установа. Тому зараз його не приєднують до іншої юридичної установи. 

  • 27.09 15:53

    7.1. Про затвердження статуту Комунальної установи "Центр інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси (Центр – "077")" у новій редакції прийнято без обговорення.

    По п. 7.2 депутатка Людмила Варавва заявила про конфлікт інтересів. 

    Пункти 7.3. та 7.4 прийняті без обговорення. 

  • 27.09 15:50

    Наступні три рішення шостого блоку питань прийняті майже без обговорення. 

    Перейшли до сьомого блоку питань: "Проєкти рішень про створення, ліквідацію, зміну найменування, затвердження статутів комунальних підприємств, закладів та їх діяльність". 

  • 27.09 15:47

    Об'єднали питання 6.8, 6.9, 6.10, 6.11 та 6.12, проголосували по суті, рішення прийнято. 

    Перейшли до пункту 6.13. "Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення та передачу у власність шляхом продажу товариству з обмеженою відповідальністю "ВАЛІЯ ТОРГ" земельної ділянки, площею 0,3621 га за адресою: місто Одеса, вулиця Моторна, 6, вид цільового призначення – 11.02 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості". 

    Рішення прийнято. 

    6.14. Про надання дозволу ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "НАЦІОНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ "УКРЕНЕРГО" на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною орієнтовною площею 0,0240 га, за адресою: м. Одеса…, вид цільового призначення - для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії.

    Рішення не прийнято. 

  • 27.09 15:44

    Пункт 6.5. "Про надання дозволів  суб’єктам господарювання на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок" прийнято.


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

    6.6. Про поновлення договорів оренди землі та внесення змін до договорів оренди, перегляд орендної плати, припинення договорів оренди прийнято.

    6.7. Про  внесення змін до раніше прийнятих рішень Одеської міської ради прийнято. 

  • 27.09 15:40

    Депутат Данилюк попросив виокремити п. 6.4.5 та 6.4.10.

    Депутат Андрій Терновський заявив про конфлікт інтересів щодо цього пункту. 

    Пункти 6.4.5 та 6.4.10 голосують окремо, рішення прийнято. 

    Пункт 6.4. голосують в цілому, рішення прийнято. 

  • 27.09 15:37

    Голосують п. 6.3. в цілому без п.п. 6.3.11 та 6.3.12. Рішення прийнято. 

    Голосують 6.3.15 по суті. Рішення прийнято. 

    Перейшли до 6.4.

  • 27.09 15:34

    Повернулись до розгляду питання щодо виокремлення пункту 6.3.15.

    З третьої спроби виокремили це питання. 


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

     

  • 27.09 15:24

    Пункт 6.2. "Про надання у власність (оренду) фізичним особам земельних ділянок" прийнято.

    Депутат Данилюк просить виокремити п. 6.3.15. в окреме голосування, депутат Сергій Страшний просить виключити пункти 6.3.11 та 6.3.12.

    Пункт 6.3 прийнято за основу. Перше голосування за виокремлення 6.3.15 не пройшло, Вадим Мороховський каже, що була технічна помилка на екрані. Голосують ще раз, рішення не прийнято. 

    Сергій Страшний просить ще раз проголосувати. Незрозуміла пауза.

     

  • 27.09 15:18

    Пункт 6.1. прийнято. 

    Світлана Осауленко просить повернутися до розгляду питання 4.13. Рішення прийнято. 

    Проєкт рішення "Про надання згоди на списання з балансу Комунального підприємства Одеської міської ради "Узбережжя Одеси" основних засобів" голосують по суті. 

    Рішення прийнято. 

    Повертаються до земельних питань. 

  • 27.09 15:15

    В 5 блоці питань один проєкт рішення "Про звільнення окремих категорій осіб, місце проживання яких зареєстровано/задекларовано у місті Одесі та внутрішньо переміщених осіб, які взяті на облік у місті Одесі, від  оплати частки вартості адміністративної послуги, яка зараховується до бюджету Одеської міської територіальної громади, за оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

    Мова про пільги сім'ям загиблих, ВПО тощо. Рішення прийнято. 

    Переходять до шостого блоку питань, це земельні питання.

  • 27.09 15:10

    Депутатка Наталя Жукова просить дати пояснення щодо п. 4.12. Йдеться про розподіл ноутбуків вчителям. Депутати проголосували за рішення "Про надання згоди на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області у комунальну власність територіальної громади м. Одеси обладнання для закладів загальної середньої освіти". З'ясувало що більш ніж двох тисяч гаджетів ще не вистачає.  

  • 27.09 15:06

    Питання 4.7. "Про включення до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 03.02.2021   № 62-VIII, додаткових об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Одеси" прийнято.

    4.8. Про надання згоди на безоплатну передачу з державної у комунальну власність територіальної громади м. Одеси гуртожитку, розташованого за адресою: вул. Чорноморського Козацтва, 22, що передається з балансу підприємства-банкрута дочірнього підприємства "Житлосервіс" дочірнього підприємства державної акціонерної компанії "Хліб України" "Одеський комбінат хлібопродуктів" прийнято.


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

    4.9. Про надання згоди на безоплатну передачу з державної до комунальної власності територіальної громади м.  Одеси квартир, що передаються від Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Одеській області прийнято.

  • 27.09 15:05

    Міський голова ставить на голосування пропозицію Ігоря Коваля щодо об'єднання питань, яке прозвучало раніше. Пункти порядку денного об'єднали. Голосують по суті, рішення прийняті. 

  • 27.09 15:02

    Перейшли до голосування першого пункту четвертого блока питань. Рішення прийнято. 

    Пропозиція від депутата Вагапова про повернення до питання 3.10. Рішення про повернення прийнято. Голосують по суті. Рішення не прийнято. 

     

  • 27.09 14:45

    Геннадій Труханов з'явився в залі. Попросив депутатів зайняти свої міста. 

    Ігор Коваль пропонує об'єднати 4.2, 4.3. 4.5, 4.6. та 4.10. об'єднати в одне голосування. 

    Мер зазначив, що треба спочатку розглянути п. 4.1.

    Ольга Квасницька просить пояснити що відбувається з порталом відкритих даних, бо не може в нього зайти. 

    Олександр Ахмеров каже, що портал працює, пообіцяв, що все буде перевірено. 

  • 27.09 14:38

    Відеотрансляція почалася, але без звуку. Депутатів в сесійній залі дуже мало. 

  • 27.09 14:26

    В Одеській міській раді цікаве поняття години. Геннадій Труханов о 13:36 оголосив перерву на годину, запропонував зібратися о 14:40. На сайті міста трансляція після перерви призначена на 15:00.  

  • 27.09 13:36

    Пункти 3.11, 3.12, 3.13 та 3.14 які внесені з голосу прийнято майже без обговорень.  

    Геннадій Труханов оголосив перерву на годину. 

  • 27.09 13:20

    Пункт п. 3.9. "Про   внесення   змін  до   Міської цільової     програми    "Здоров’я" на  2021-2023 роки,  затвердженої рішенням  Одеської  міської  ради від 24 грудня 2020 року № 21 - VIII" прийнято. 

    Проєкт рішення 3.10, який стосувався попередження наркоманії не прийнятий.

  • 27.09 13:13

    Олексій Потапський питає скільки коштує кондиціонування. Дмитро Жеман сказав, що потрібно робити капітальний ремонт, туди входить кондиціонування. Скільки коштує кондиціонування окремо за його словами не можна сказати. 

    Петро Обухов питає коли поїдуть 5 та 28 трамваї. Та коли піде трамвай по схилу Маринеску. 

    До 20 жовтня планують запустити трамваї 5 та 28 маршрутів. Роботи по схилу Маринеску очікують 1 грудня цього року. 

    Пункт 3.8. Про внесення змін до Міської цільової програми розвитку електротранспорту в м. Одесі на 2022 – 2026 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 09 лютого 2022 року № 864 - VIII" прийнято. 

     

  • 27.09 13:07

    Анастасія Большедворова попросила дати пояснення по міській цільовій програмі розвитку електротранспорту. Геннадій Труханов хвалить працівників електротранспорту, просить відноситися до них з повагою. Депутатка каже, що ставитися з повагою, та просить пояснити що буде оновлюватися завдяки цій цільової програми. 

  • 27.09 13:03

    Проєкти рішень стосовно програм "Рівність"  та "Безпека дорожнього руху в місті Одесі" прийняти без обговорення, також п. 3.7. "Про внесення змін до Міської цільової програми "Безпечне місто Одеса" на 2020 – 2024 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 18 березня 2020 року № 5797-VII".   

  • 27.09 12:58

    Пункти 3.1. Про внесення змін до Міської цільової програми охорони та поліпшення стану навколишнього природного середовища м. Одеси на 2022-2027 роки, затвердженої рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради від 21 червня 2022 року № 117. та 3.3. "Про внесення змін до Міської цільової програми надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Одеської міської ради від 24 грудня 2020 року № 19-VIІI прийняті. За п. 3.2. голосів не вистачило. 

  • 27.09 12:54

    Останні три пункти другого блока питань прийняти без обговорень.

    Перейшли до третього блоку питань. 

  • 27.09 12:51

    Слово взяв Олексій Гончаренко. Наголосив, що мер має можливість зупинити тендер. Звернувся до Геннадія Труханова це зробити. 


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

    Пообіцяв як народний депутат дослідити кожну копійку по цьому тендеру. 

    Геннадій Труханов не коментував цей виступ, перейшов до наступного питання. 

  • 27.09 12:48

    Пункт 2.2. проголосовано в цілому, прийняті 6 поправок, які були внесені заздалегідь. А ось поправку про скасування фінансування робіт по Київському міськсуду не прийнято. За лише 20 голосів. 

    Представниця пікетувальників в сесійної залі після оголошення результатів голосування. Фото: Інтент/Наталя Довбиш

    Результати поіменного голосування.

  • 27.09 12:43

    Світлана Бедрега наголосила, що готова зустрічатися з представниками ініціативної групи. Наголосила, що якщо буде проголосовано питання 2.2. сесії, то одеський бюджет передасть військовим 1 млрд 71 млн гривень. 

    За її проханням демонструють наступні слайди. 

  • 27.09 12:40

    Сергій Узунов каже, що не можна казати під час прямої трансляції що кому передається.  Дивується тим, що називають номера військових частин та конкретні речі в прямому ефірі. Запропонував не обговорювати ці питання публічно. 

  • 27.09 12:33

    Депутат Олексій Потапський розповідає які є технічні проблеми при придбанні чогось для військових частин. Пропонує знайти людину, якій всі будуть довіряти, та надати їй права бути представником ради для спілкування з військовими. На думку депутата ця людина зможе простежити куди йдуть гроші одеського бюджету. На думку депутата така людина зможе потім розповідати депутатам про стан справ. На його думку, це може розв'язати проблему зворотного зв'язку. 

  • 27.09 12:29

    Жанна Мандриченко поставила питання про те, що не розуміє чому є обвинувачення в тому, що 126 бригада ТрО не укомплектована. Каже, що там "зависли" величезні кошти. Пропонує запросити представника бригади, щоб з'ясувати в чому причина. 

    Геннадій Труханов пропонує зібратись представниками фракцій, щоб подумати як отримати зворотний зв'язок. 

  • 27.09 12:24

    Представниця ініціативної групи говорить, що не йшли спілкуватися з депутатами тому, що говорили про політичну організацію протестів. В емоційній промові говорить, що знає, що депутати багато роблять, але, на її думку, результат не достатній. 

    Геннадій Труханов каже, що не звинувачував одеситів в тому, що тих, хто виходить пікетувати хтось найняв. 

    Олег Звягін запросив одеситів приходити на бюджетну комісію, щоб допомагати депутатам, давати свої пропозиції.

  • 27.09 12:18

    Олександра Ковальчук ще раз запропонувала формалізувати процес спілкування з одеситами. Відзначити час для спілкування і надати пояснення по кожній статті бюджету. 

    Геннадій Труханов наголошує, що не бачить проблем. Виразив готовність спілкуватися в будь-який день і давати пояснення по бюджету.

  • 27.09 12:15

    Перейшли до п. 2.2. Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 30 листопада  2022 року № 1012-VIII "Про бюджет Одеської міської територіальної громади на 2023 рік".

    Олександр Потапський заявив про шість поправок комісії, та сьому поправку, яка стосується будівлі Київського міського суду. Ця поправка передбачає зняти 10 мільйонів, які заплановано витрати цього року на ремонт будівлі, з фінансування та перевести в резервний фонд. 

  • 27.09 12:10

    Ольга Квасніцька: "Чи є кошти бюджету міста в військових облігаціях?"

    Світлана Бедрега каже, що ні. На її думку, це якоюсь мірою відволікання грошей. Зараз міська рада намагається допомагати ЗСУ та ТрО безпосередньо з бюджету.

    Пункт 2.1. ставлять на голосування. Рішення прийнято. 

  • 27.09 12:04

    Анастасія Большедворова ставить питання Дмитру Жеману щодо тендерів на капітальний ремонт ліфтів. Питає чому не були оголошені тендери до 20 серпня, як обіцяли. 

    Дмитро Жеман пояснив, що як тільки документи виходять з експертизи одразу оголошують тендер. Чиновник стверджує, що ще вчора було лише 8 тендерів, а сьогодні буде вже понад 40 тому, що документи вийшли з експертизи.

  • 27.09 11:57

    Олексій Потапський просить пояснити чому програма ЖКГ зараз виконана лише на 1 відсоток. Запитав скільки відсотків буде на кінець року. 

    Дмитро Жеман розказує, про процедуру, яка полягає з проєкту, експертизи, потім вже тендера. Нагадав, що є проблеми з запчастинами для ліфтів. В процентах відповіді не було. Нагадав, що працювати почали не з першого місяця, а з п'ятого тому, що програма була лише тоді затверджена. 

  • 27.09 11:52

    Олександра Ковальчук звернула увагу на те, що програма для малого бізнесу не конструктивна, бо немає жодної заявки. Запропонувала переосмислити програму. 

  • 27.09 11:48

    Роман Сеник: "Чому департамент комунальної власності не виносить об'єкти комунальної власності на продаж шляхом аукціону?", - каже, що придбання через поліпшення тягне корупційні ризики. 

    Олександр Ахмеров каже, що не розуміє питання, наполягає на тому, що плани виконуються. Запропонував обговорити конкретні пропозиції по конкретних об'єктах. 

  • 27.09 11:46

    Проєкти рішень 1.4. "Про внесення змін до рішення Одеської міської ради від 10 червня 2015р. № 6703-VI "Про затвердження переліків адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Одеської міської ради, у новій редакції" та 1.5. "Про затвердження Положення про Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради у новій редакції" прийняті без обговорень. 

    Перейшли до другого блоку питань це проєкти рішень про бюджет та фінанси.

  • 27.09 11:44

    Дмитро Жеман наголосив, що дасть доручення, щоб останню редакцію регуляторних актів було надіслано по фракціях. 

    Ігор Коваль ставить питання на голосування. Рішення прийнято. 

  • 27.09 11:39

    Олексій Еремиця підтримав Ольгу Квасніцьку. Нагадав, що деякі регуляторні акти не розглядають з 2012-го року. 

    Депутатка Жанна Мандриченко поставила питання юридичному департаменту: "Чи потрібна допомога, щоб не було потім проблем зі скасуванням регуляторних актів у судах". 

    Наталя Жилкіна відповіла, що таких проблем немає. 

  • 27.09 11:35

    Ольга Квасніцька каже, що розгляд цих регуляторних актів затягується навмисне. Депутатка зачитала звернення одеситки, яка зіткнулася з корупцією. Поставила питання Дмитру Жеману чому робоча група жодного разу не зібралася. 

  • 27.09 11:33

    Мер вимагає, щоб керівник департаменту благоустрою прийшов в сесійний зал і відповів на питання депутата. Проєкт регуляторного акту знаходиться на розгляді юридичного департаменту.  

  • 27.09 11:27

    Перейшли до розгляду п. 1.3. "Про внесення змін до Плану діяльності Одеської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 30 листопада 2022 року № 1009-VIII".

    Роман Сеник говорить про те, що профільна депутатська комісія звернулася до департаментів, які готують ці акти передати їх депутатам. За його словами ці регуляторні акти в комісії не бачили. Запитує про те, це об'єктивні причини або співробітники міської ради вважають ці питання не пріоритетними. 

  • 27.09 11:25

    Повернулися до сесійної праці. Порядок денний прийняли в цілому і перейшли до розгляду проєктів рішень. 

    Проєкт "Про надання згоди на підписання узгодженого рішення про співробітництво у сфері надання адміністративних послуг" прийняли без обговорення. 

  • 27.09 11:21

    Геннадій Труханов в черговий раз говорить, що люди не чують. Своїх помилок в комунікації міський голова не визнав. 

  • 27.09 11:19

    Під мерією частина одеситів розійшлася, частина продовжують пікетувати. 


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

  • 27.09 11:16

    Геннадій Труханов каже, що їх не чують. Наводить приклад, що Катерина Ножевнікова говорила, що в 126 бригаді немає турнікетів, а мер подзвонив представнику керівництва підрозділу, який йому розповів, що турнікети є. Міський голова каже, що не знає чому зі складу турнікет не дійшов до військового. 

    Далі розповідає про технічні проблеми закупівель, які пов'язані з бюджетним кодексом. 

  • 27.09 11:08

    Представник ініціативної групи (ім'я не звучало) говорить російською (далі переклад редакції), що судячи з усього, їх не чують. Вимагає, щоб депутати переглянули всі рішення, що стосуються бюджету. Залишили тільки критичні витрати на місто, а все інше направили на ЗСУ. 

    Каже, що згоден з мером в тому, що є проблеми з бюджетним законодавством, але знає, що якщо депутати хочуть, то можуть впоратися з цими проблемами. 

    Пряма мова: "У нас є життя, яким живете ви, а є життя, яким живуть прості люди та армія. Ми рідко перетинаємося".

    Наполягає на контролі. Каже про те, що необхідний такий контроль, який може здійснити людина без спеціальної освіти. 

    Наполягає на тому, що на вулиці стоять люди, які мають різні політичні погляди. Нагадує, що люди просто хочуть достукатися до влади. 

    Пряма мова: "Якщо ви нас почуєте, то ми зможемо пишатися, а поки пишатися нічим". 

  • 27.09 11:06

    Знову каже, що коли спілкувався з людьми на вулиці, то запрошував людей прийти в мерію. Повторює, що ні хто не пішов. 
     

  • 27.09 11:04

    Геннадій Труханов знову говорить про бюджетний кодекс. Повторює, що гроші виділені не на суд, а на людей, які опинилися в таких умовах (має на увазі тих, хто під вартою - ред.). 

  • 27.09 11:00

    Народний депутат каже, що вносив такі пропозиції. Наголосив, що Київський міський суд став таким же символом, як барабани для бомбосховищ. Каже, що народні депутати з фракції "Слуга народу" в Верховній Раді згадують саме цей суд, коли забирають гроші з місцевих бюджетів. 

    Призиває почути людей (тих, що на площі - ред.). 

  • 27.09 10:58

    Каже, що органам місцевого самоврядування не можна покупати дрони завдяки бюджетному Кодексу. Геннадій Труханов звернувся до Олексія Гончаренко внести таку пропозицію в Верховну Раду. 

  • 27.09 10:55

    Мер наголошує, що заявки від підрозділів ТрО оперативно опрацьовуються. 

  • 27.09 10:53

    Геннадій Труханов повідомив, що запрошував Катерину Ножевнікову після оголошення одиночного пікету поговорити, щоб пояснити позицію і продемонструвати що робить місто для ЗСУ. За його словами запрошенням не скористалися. 

  • 27.09 10:50

    Депутатка Большедворова звернулася до Геннадія Труханова з пропозицією звернутися до людей та пояснити скільки грошей і куди йдуть. На її думку, мер особисто може прояснити ситуацію. 

  • 27.09 10:28

    Петро Обухов просить надати слово представникам пікетуючих. У мікрофона представниця ініциативної групи Олеся Буденко. Пряма мова: "Можливо, ви щось виділяєте, але це дуже мало. Я готова ходити та їздити по болоту. Брущатка вас не захистить. Я надіюсь, ви правильно проголосуєте заради життя". 

    Друга жінка з пікету (ім'я в залі не звучало): "Я прошу вас виділити гроші на дрони, на безпілотники. Зверніться до своєї совісті, коли ви будете приймати ці рішення".


    Представники пікетуючих в сесійній залі. Фото: Інтент/Наталя Довбиш

    Депутат Дмитро Танцюра звернувся до Олексія Гончаренко та до представниць сімей загиблих звернути увагу на те, що в бюджеті  передбачено задля для перемоги. 

     

  • 27.09 10:21

    Фото варіант порядку денного.

  • 27.09 10:20

    Порядок денний прийнято за основу. Почалися пропозиції щодо порядку денного. 

  • 27.09 10:12

    Олексій Гончаренко зазначив, що міська рада багато робить для допомоги армії. Але зазначив, що в цій бочці меду є бочка дьогтю - кошти, виділені на ремонт Київського районного суду міста Одеси. Запропонував запросити в сесійний зал представника пікетуючих, наприклад, Катерину Ножевникову, для того, щоб вони озвучили свою позицію. 

    Пряма мова Гончаренка: "Одеса - місто герой. Але давайте і бюджет буде героїчним".

    Розкритикував законопроєкт у Верховній Раді про те, щоб перенаправити податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) військових з місцевих бюджетів в центральний. 

    Закликав після сесії підійти до людей на площі. 

  • 27.09 10:06

    Розпочали формування робочих органів сесії. Сформували рахункову комісію, секретаріат і редакційну комісію. Слово надали народному депутату Олексію Гончаренко. Він закликав вшанувати пам'ять всіх загиблих українців хвилиною мовчання. 

  • 27.09 10:04

    Міський голова Геннадій Труханов просить присутніх зайняти свої місця. Нагадує правила поведінки під час повітряної тривоги. Оголошує, що зареєстровано 46 депутатів. Рада починає свою роботу, звучить гімн. 

  • 27.09 10:03

    Візуально кворум є. 


    Фото: Інтент/Наталя Довбиш

  • 27.09 10:01

    Почалася відеотрансляція заходу, поки без звуку. За традицією депутати в сесійній залі спілкуються депутати та роблять фотографії. 

  • 27.09 09:48

    За оцінкою кореспондентки Інтенту на Думській площі близько трьохсот пікетуючих. 


    Фото Інтент/Наталя Довбиш

  • 27.09 09:38

    На площі перед будівлею мерії народний депутат Олексій Гончаренко.

  • 27.09 09:36

    Фото: Інтент/Валерій Болган

  • 27.09 09:35

    На Думській площі збираються одесити. 

  • 27.09 09:22


    Фото: Інтент/Валерій Болган


    Фото: Інтент/Валерій Болган

  • 27.09 09:18

    Співробітники Інтенту вже на Думській площі. Поки будівля мерії не пікетується.

Поділитися