07 грудня 2023 р. 09:47

Затвердження першого заступника Труханова та майнові відносини тепловиків: позачергова сесія Одеської міської ради

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

6 грудня стало відомо, що міський голова Геннадій Труханов розпорядився скликати депутатів міської ради на п'яту в цьому році позачергову сесію 7 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Орієнтований порядок денний містить три питання:

  •  Про надання Комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" згоди на укладання договору безоплатного користування майном.
  • Про затвердження на посаді першого заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
  • Про дострокове припинення повноважень депутатки Одеської міської ради VIII скликання Олександри Ковальчук.

Зазначимо, що це буде вже шоста позачергова сесія цього року. Інтент традиційно почне трансляцію сесії о 9:45.

Першого віцемера Сергія Тетюхіна звільнили з посади наприкінці листопада, зокрема під час сесії 29 листопада стало відомо, що він йде до лав Збройних сил України. 

Тоді ж на посаді заступника Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради затвердили Валерія Сіліна.

Валерія Сіліна призначили виконувати обов'язки заступника міського голови на період увільнення у зв'язку з призовом на військову службу за призовом під час мобілізації Олега Бриндака.

Олег Бриндак вступив до лав Збройних сил України.

Щодо Олександри  Ковальчук то наступного дня після сесії вона написала заяву про складання депутатських повноважень.

Олександра Ковальчук входила до складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу", в Одеській міськраді була членом постійної комісії з питань транспорту і дорожнього господарства.

 

Ігор Льов

Відкрити таймлайн

  • 07.12 11:04

    Депутати голосують за повернення до цього питання.

    За 17 депутатів, рішення не прийнято, попереднє голосування показало 30 голосів. 

    Геннадій Труханов радить Вадиму Мороховському стримувати емоції. 

    Міський голова дякує всім, хто зібрався в сесійній залі. Нагадує, що сьогодні день місцевого самоврядування. Розказує про своє ставлення до того, як винно робити місцеве самоврядування під час війни. Подякував депутатам, що зібрались та проголосували за соціальне питання.

    Ігор Коваль доводить до відома депутатів, що 24 жовтня було засідання фракції "Довіряй Ділам". Наголошує, що головою фракції став Олег Етнарович тому, що Олег Бриндак, який до цього займав цю посаду, зараз у лавах ЗСУ, секретарем фракції стала Ірина Куценко

    Олексій Асауленко просить повернутися до питання щодо дострокового припинення повноважень депутатки Олександри Ковальчук. 

    Геннадій Труханов ставить пропозицію на голосування. За 18, рішення не прийнято. 

    Міський голова наголошує, що порядок денний вичерпано. Сесія закрита. Звучить гімн Одеси. 

  • 07.12 10:48

    Перейшли до четвертого питання. Міський голова розказав, що йдеться про місто-побратим Стамбул, наголосив що активізувались відношення з його колегою з Туреччини. Каже, що найдено чудове місце у Стамбулі. Просить підтримати рішення. 

    Прийнято одноголосно. 

    Олег Філімонов попросив слово. Каже, що в Олександри Ковальчук виникли особисті обставини. Наголосив, що не розуміє чому так голосують депутати з ОПЗЖ. На його думку, вони голосують по принципу "на зло кондуктору", тобто "куплю білет і не поїду на зло кондуктору". Просить дати пояснення. 

    Роман Сеник каже, що не голосує за таке рішення тому, що Олександри Ковальчук немає у залі, що може вона не писала заяву про дострокове припинення повноважень. 

    Вадим Мороховський просить "вчинити по-чоловічому" та виконати прохання Олександри Ковальчук. 

    Петро Обухов наголошує, що доводи Романа Сеника не зрозумілі, нагадав, що минулої сесії проголосували за дострокове припинення повноважень двох депутатів, які також не були присутні в залі. Нагадав, що Олександра Ковальчук на своїй сторінці у Фейсбуці інформувала про те, що написала заяву. 

    Ольга Квасницька просить повернутися до голосування, пояснила, що дуже важко жити на дві країни тим, у кого неповнолітні діти. Розказала, що теж знаходиться у таких обставинах. Попросила депутатів від ОПЗЖ проголосувати.

    Олег Байдерін наголосив, що його особисто зачіпає, що до нього звертаються як до члена фракції ОПЗЖ. 

  • 07.12 10:42

    Міський голова ставить на голосування наступне питання порядку денного. Рішення прийнято одноголосно. Депутати дуже швидко без обговорень затвердили на посаді віцемера Валерія Сіліна. 

    Депутати не проголосували за дострокове припинення повноважень Олександри Ковальчук (29 за). Голова фракції "Слуга народу" Вадим Мороховський просить підтримати прохання депутатки. Геннадій Труханов ставить на голосування питання про повернення до голосування. За 30, рішення не прийнято. 

  • 07.12 10:33

    У мікрофона директорка КП "Теплопостачання міста Одеси"  Ганна Позднякова. Дає пояснення Олегу Звягіну, запропонувала зустрітися для докладної розмови. 

    Олександр Іваніцький розказує про інші подібні випадки. Просить Олега Кіпер реагувати в робочому порядку. 

    Андрій Вагапов питає про пункт обігріву. Мер роздратовано каже, що розробляють такий пункт. Ставить питання на голосування. 

    Рішення прийнято одноголосно.

    Олег Кіпер залишив сесійну залу. 

    Геннадій Труханов запрошує на трибуну керівницю ОСББ будинку по вулиці Академіка Сахарова, 36. 

  • 07.12 10:22

    Олексій Еремиця ставить питання хто винен, що така ситуація склалася. 

    Олег Кіпер попросив не шукати винних, а розв'язувати це питання. Геннадій Труханов каже, що питання в юридичних нюансах на стадії реєстрації ОСББ та котельної. 

    Вадим Мороховський наголосив, що в курсі цієї проблеми. Подякував керівництву міста та області за те, що знайшли час та сили для її розв'язання. Закликав підтримати рішення.

    Петро Обухов також подякував керівництву області та міста. Наголосив, що це рішення лише на воєнний час. Запропонував варіанти на майбутнє. 

    Олег Звягін попросив звернути увагу на котельню на вулиці Багрицького. Геннадій Труханов дав пояснення, попросив не зловживати часом. 

  • 07.12 10:12

    Олег Кіпер попросив підтримати питання щодо ОСББ "Ізумруд" по вулиці Академіка Сахарова, 36. Наголосив, що з допомогою депутатів міської влади можна розв'язати проблему теплопостачання цього будинку. 

    Геннадій Труханов розказує юридичні деталі проблеми. Акцентував, що якщо буде прийнято це питання, то це дасть можливість КП "Теплопостачання міста Одеси" обігрівати цей будинок. Мер наголосив, що міська влада готова прийняти рішення. Попросив Олега Кіпера надати допомогу щодо юридичного супроводження. Сказав, що є досвід, коли після екстрених дій під час пандемії COVID, потім ставили питання правоохоронці. 

    Своєю чергою Олег Кіпер заявив, що де можна підтримати, зі свого боку буде підтримувати.  

  • 07.12 10:08

    Сформовані робочі органи сесії. Попередній порядок денний прийнятий за основу та в цілому.  Слово надано голові ОВА Олегу Кіперу. 

  • 07.12 10:03

    Мер просить зареєструватися в електронній системі голосування. Вітає присутніх з днем місцевого самоврядування. В сесійній залі на місті, де звичайно сидіть секретар ради Ігор Коваль, зараз знаходиться голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 

  • 07.12 10:01

    На сайті міста почалася відеотрансляція. 

    Геннадій Труханов просить зайняти свої місця. Наголошує, що зареєструвалося 36 депутатів, можна починати роботу. Звучить гімн України. 

  • 07.12 09:59

    З'явився остаточний варіант порядку денного. Додано четверте питання про передачу туристичного символу Одеси "Якір-серце", судячи з усього, до якого міста готуються у відрядження робітники Одеської міської ради узнаємо вже під час трансляції.  

  • 07.12 09:43

    Добрий ранок. Починаємо трансляцію. На Думській площі заходів перед сесією немає. Кореспондентка Інтента вже в будівлі мерії.

Поділитися