25 квітня 2024 р. 09:49

Оптимізація закладів охорони здоров'я: позачергова сесія Миколаївської обласної ради

Фото: Миколаївська облрада

(Фото: Миколаївська облрада)

На засіданні двадцять першої позачергової сесії Миколаївської обласної ради, яка відбудеться 25 квітня о 10 ранку розглянуть питання реорганізації деяких медзакладів області. 

За три дні до сесії на сайті облради були опубліковані три проєкти рішень, щодо оптимізації Миколаївського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру, Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні та Миколаївської обласної клінічної лікарні з іншими медзакладами області.

Так до Миколаївського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру планують приєднати Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб та Миколаївський обласний центр паліативної допомоги та інтегрованих послуг.

Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня буде поєднана з Миколаївським обласним Будинком дитини.

А до Миколаївської обласної клінічної лікарні доєднають Миколаївський обласний шкірно-венерологічний диспансер, Миколаївську обласну клінічну стоматологічну поліклініку, обласну офтальмологічну лікарню та Миколаївську обласну лікарню відновного лікування.

У пояснювальній до проєктів рішення записці йдеться про те, що таким чином буде покращена якість медичних послуг, які надають населенню в усіх видах спеціалізованої медичної допомоги. А також буде поліпшено фінансове забезпечення цих медзакладів

Олеся Ланцман

Відкрити таймлайн

  • 26.04 12:36

    Начальниця пресслужби Миколаївської облради Ганна Чепова у відповідь на запитання Інтента, чому вчора не було онлайн-трансляції, пояснила це безпековими заходами: "Вперше депутати збирались офлайн, і щоб не показувати, де проходить засідання (оскільки місце впізнаване) ми не транслювали сесію. Навіть просили журналістів, які також були очно на заході, не публікувати нічого, поки він не завершиться". Однак де саме було опубліковано запрошення для журналістів не зазначила.

    Чепова також запевнила, що запис сесії буде викладено на youtube-каналі облради. 

  • 25.04 19:53

    В кінці робочого дня Миколаївська облрада повідомила, що сесія таки відбулась, але без пояснення чому не було онлайн-трансляції. Можемо припустити, що причина цього – вибори глави ради. Адже до сьогодні всі трансляції всіх засідань, починаючи з третьої сесії, були без пропусків. До того ж про вибори глави облради у порядку денному не йшлося.

    Таємне голосування. Фото: Миколаївська облрада

    Так от, за повідомленням облради, участь в засіданні взяли 43 депутати. Очільником Миколаївської обласної ради депутати, таємним голосуванням, обрали першого заступника глави облради Антона Табунщика. "За" проголосували 39 депутатів, "проти" – четверо.

  • 25.04 12:22

    Пройшло дві години й 21 хвилина, як мали розпочати сесію, але так і не розпочали.

    Оскільки, Віталій Кім присутній на сесії міської ради, припускаємо, що або пленарне засідання закінчилось і його не транслювали, або перенесли на інший день. Якщо раптом сьогодні сесія таки буде - ми обовʼязково під'єднаємось.

    Віталій Кім на сесії Миколаївської міської ради. Скрін онлайнтрансляції

    Ну і пишемо запит аби дізнатись і вам розказати, що сталось.

  • 25.04 11:59

    Добігає кінця друга година очікування початку сесії. Але ми не здаємось й дякуємо всім, хто, як і ми, не втрачає надії. 

  • 25.04 11:47

    В битві Миколаївських рад перемога за обласною: година й 47 хвилин проти 40 хвилин. Трансляція пленарного засідання міськради почалась, а ми  чекаємо.

  • 25.04 11:31

     Якось очільник Миколаївщини Віталій Кім виступив проти присутності кореспондентів та камер на засіданнях депутатів. Тому що, на його думку, депутатам тоді "немає перед ким казати оці понти: "Ми за народ, за це…". 

    То, можливо, сьогодні народ не має права знати, як депутати приймають рішення щодо подальшої роботи обласних медзакладів. Адже онлайн-трансляція сесії так і не розпочалась. Пройшло вже від оголошеного початку півтори години. Але даємо шанс керівництву облради виправитись. Чекаємо.

  • 25.04 11:21

    Єдине, що може сказати - з пунктуальністю в Миколаївських радах біда. Міськрада з початком чергової тридцять першої сесії, яку Інтент також транслює, запізнюється вже на 21 хвилину. Це звісно не година й 21 хвилина, але ж все одно неповага до мешканців Миколаєва та області, які хочуть знати, які рішення приймають місцеві обранці.

  • 25.04 11:13

    Затримка з початком сесії вже 72 хвилини. Але ми ще не втрачаємо надію дочекатись засідання.

  • 25.04 11:01

    Вже 60 хвилин, як мали почати XXI позачергову сесію Миколаївської облради, але не почали. Чекаємо. 

  • 25.04 10:46

    Фіксуємо новий рекорд в затримці початку сесії - 45 хвилин. І, ні, ще не почали. Чекаємо

  • 25.04 10:41

    Миколаївська облрада такі не Миколаївська міськрада, вони вже затримуються з початком пленарного засідання на 41 хвилину. Але ми чекаємо.

  • 25.04 10:29

    Минають 30 хвилин відколи мали почати сесію, а трансляцію так і не запустили. Здається, ми дарма сподівались, що облрада не міськрада. Але шанс виправитись й спізнитись менше ніж на 40 хвилин в них ще є. Чекаємо.

  • 25.04 10:16

    Минуло 15 хвилин від початку сесії, але трансляції все ще немає. Чекаємо

  • 25.04 10:01

    На годиннику 10:00, але іконка трансляції так і не з'явилась. Сподіваємось, облрада не міськради й 40-хвилинної затримки у початку сесії не буде.

  • 25.04 09:53

    Інтент починає онлайн-трансляцію сесії Миколаївської обласної ради. Поки на youtube-каналі облради іконки трансляції немає, як і на сайті ради. 

     
Поділитися