25 квітня 2024 р. 10:49

Стратегія розвитку міста та програма електрозарядної інфраструктури міста: XXXI сесія Миколаївської міської ради

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

Сесія Миколаївської міської ради запланована розпорядженням міського голови від 5 квітня 2024 року. Згідно з документом вона вина початися об 11:00 25 квітня.

Заклад вчергове пройде в режимі відеоконференції. Нагадаємо, що такий режим не дає можливість виборцям переконатися, що всі обранці особисто голосують за той чи інший проєкт рішення.

В розпорядженні про скликання сесії йдеться, що буде розглянуто три блоки питань:

  • бюджетні питання;
  • поточні питання;
  • земельні питання.

В порядку денному, який з'явився менш ніж за добу до події опубліковано 60 проєктів рішень, з них 51 земельне питання. Нагадаємо, що на попередню сесію 28 березня 2024 року попередній порядок денний також був опублікований менш ніж за добу до закладу.

Інтент традиційно буде вести онлайн-трансляцію заходу. 

Ігор Льов

Відкрити таймлайн

  • 25.04 14:27

    Формують черговий пакет рішень. Дмитро Фалько зачитає не назву, а номера файлів 16 проєктів рішень. 

    Пакет сформували. Секретар ради ставить створений пакет на голосування. За 13. Рішення не прийнято.

    Дмитро Фалько наголошує, що порядок денний вичерпано. Надає слово представниці "Газмережі" (Миколаївська філія) для надання інформації. Ірина Крісанова надає інформації щодо дільності підприємства, розказує про документ, який співробітники підприємства пропонують підписати деяким абонентам. 

    Депутати ставлять питання щодо діяльності підприємства. 

    Олександр Сєнкевич знов приєднався до трансляції. Дякує депутатам за працю. Оголошує сесію закритою.

    Звучить гімн. 

  • 25.04 14:09

    Дмитро Фалько наголошує, що в порядку денному залишилися лише земельні питання. Пропонує об'єднати 34 питання в пакет. Декілька обранців заявляє про конфлікт інтересів по конкретних питаннях. Ці проєкти виключають з формування пакета. 

    Пакет сформований, його ставлять на голосування. Пакет рішень прийнято. 

    Перейшли до голосування тих рішень, по яких є заява про конфлікт інтересів. 

    Три з чотирьох питань прийнято. 

  • 25.04 13:46

    Перейшли до розгляду проєкту рішення "Про Звернення депутатів Миколаївської міської ради VIІI скликання до Кабінету Міністрів України щодо спрощення процедури надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, для ВПО та для постраждалих від психологічного насильства, які проживають у населених пунктах, на території яких ведуться (велися) бойові дії".

    Начальник служби у справах дітей Миколаївської міської ради Юлія Кравченко розказує, що всі діти в місті мають право на відповідний статус, наголошує, що зараз процедура потребує багато бюрократичних процедур. Просить підтримати звернення. 

    Пауза при голосуванні. Дмитро Фалько каже, що немає кворуму. Декілька депутатів каже, що був технічний збій. Повторне голосування. Рішення прийнято. 

  • 25.04 13:30

    Перейшли до розгляду проєктів землеустрою рекреаційних зон. Мова йде про три проєкти рішень. Дмитро Фалько запропонував об'єднати ці питання в пакет. У депутатів з'явилися питання. Пакет не формували, вирішили голосувати окремо. 

    Перше рішення прийнято 29 голосами.

    Перешли до проєкту рішення щодо землеустрою скверу на вулиці Колодязний. За мінімальні 28 голосів. 

    Щодо наступного проєкту рішення Олена Кісельова пропонує його направити на доопрацювання, щоб додати до одного об'єкта той, що розташований поруч. Наполягає, що проєкт рішення можна доопрацювати за 2 місяці. Запропонувала показати майстерклас і зробити це за цей термін. 

    Дмитро Фалько ставить проєкт рішення на голосування. За 21 голос рішення не прийнято. 
     

  • 25.04 13:22

    Перейшли до того проєкту, який не потрапив в пакет. Андрій Янтар ставить питання щодо стоянки на вулиці Космонавтів. Просить виключити цей об'єкт з проєкту рішення. Олена Кісельова підтримала депутата Янтара. 

    Дмитро Фалько ставить на голосування проєкт зі змінами, які запропонував Андрій Янтар. 30 голосів за, рішення прийнято. 

  • 25.04 13:15

    Депутати повернулися до проєкту рішення щодо передачі приміщення міграційній службі, який не було прийнято на минулій сесії. Заступниця начальника управління комунального майна Миколаївської міської ради Тетяна Дмитрова розповіла про проєкт рішення. Обговорення не було.

    Дмитро Фалько запропонував крім цього рішення додати ще п'ять та сформувати пакет. Андрій Янтар попросив одне рішення виключити з пакета.

    Об'єднали п'ять проєктів в пакет та без обговорення прийняли.

  • 25.04 13:08

    Директорка департаменту економічного розвитку виконавчого комітету Миколаївської міської ради Тетяна Шуличенко розказує про програму Стратегію розвитку міста до 2007 року. 

    Дмитро Фалько ставить на голосування проєкт рішення про затвердження Стратегії. За 30. Рішення прийнято. 

  • 25.04 12:56

    Олена Кісельова каже промову, що в місті потрібно чесно контролювати якість питної води. Каже, що належного контролю немає. Проголошує пропозицію про розробку відповідної програми, наголошує про необхідність якісної лабораторії. 

    Віталій Кім вперше долучився до розмови. Запропонував перевіряти воду за допомогою тих органів виконавчої влади, що є. Пообіцяв долучитися до розв'язання проблеми контролю якості води. 

    Федір Панченко нагадує що є відповідна програма та каже що аналізи можна подивитися. 

    Дмитро Фалько загубив ініціативу про ведення сесії. Подякував всім, хто мав участь у розмові. Після розмови про воду ставить на голосування Програму розвитку електрозарядної інфраструктури. 

    Рішення не прийнято. Лише 25 голосів за.  

  • 25.04 12:52

    Сергій Кантор вважає, що така програма може стати джерелом поповнення бюджету. 

    Цікаво йде трансляція депутата Кантора не можна бачити. Так що там з повагою до виборця? 

     

  • 25.04 12:47

    Олена Кісельова просить зачитувати зміст програми, згадала про людей, які дивляться трансляцію. Цікаво, а коли трансляція почалася з запізненням на 40 хвилин депутатка теж пам'ятала про тих, хто чекає трансляцію? 

    До розмови долучився Дмитро Фалько, нагадав, що програму можна прочитати на сайті міста. 

    Олександр Береза підтримує програму, бо вона спрямована на перспективу та відповідає світовим трендам. 

  • 25.04 12:42

    Перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігор Набатов розказує про проєкт рішення "Про затвердження Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Миколаївської міської територіальної громади на 2024-2028 роки". 

    Олена Кісельова критикує програму, пряма мова: "Навіщо місту така програма для галочки?". 

    Ігор Набатов посилається на законодавство. Олена Кісельова перебуває заступника департаменту: "У нас законів багато, а відповідь одна - грошей немає". 

  • 25.04 12:35

    Олександр Сєнкевич передав право вести сесію секретарю ради  Дмитру Фальку. Заявив, що йому треба відійти. На екрані вже тільки п'ять осіб.

  • 25.04 12:32

    Дмитро Фалько розказує про зміни в депутатських комісіях міської ради у зв'язку з виключенням депутатів. Наголошує, що це процедурне питання для нормального функціювання комісій. Рішення прийнято. За 35 голосів. 

  • 25.04 12:30

    Розглядають заяву депутата Олега Третьяка про дострокове припинення депутатських повноважень. За словами Дмитра Фалька це пов'язано з тим, що депутат мешкає в іншому місті. Рішення прийнято. 

  • 25.04 12:28

    Наступний проєкт про зміну замовника будівництва. Олександр Сєнкевич: "Не думаю, що це треба обговорювати". Депутати мовчать.

    Проєкт рішення прийнято. 

  • 25.04 12:25

    Андрій Туріца заявив про конфлікт інтересів. Рішення прийнято, 33 за. 

  • 25.04 12:24

    Олександр Сєнкевич з голосу зачитує зміни в проєкт рішення про бюджет. 

  • 25.04 12:17

    Дмитро Фалько наголошує, що проєкти рішень про дві цільові програми не попали в пакет. На його думку, без прийняття цих програм не можна буде приймати бюджет. Мер пояснює, що все ок. 

    Перейшли до розглядання змін до бюджету міста. Директорка департаменту фінансів Миколаївської міської ради  Віра Святелик коротко доповіла про зміни. 

    Федір Панченко: "Скільки додатково на оборону?".

    Віра Святелик наголошує, що майже 108 мільйонів, ці кошти забезпечені доходами. 

  • 25.04 12:12

    Депутати формують черговий пакет рішень. На цей раз з міських програм. Як зазвичай пакет сформовано без обговорення. Без обговорення пакетом прийняли програми 37 голосами за. 

  • 25.04 12:08

    Порядок денний сформовано. Олександр Сєнкевич наголосив, що є 33 голоси за. 

  • 25.04 12:04

    Міський голова пропонує 14 проєктів рішень об'єднати в пакет та пакетом додати до порядку денного. 

    Працює стара практика. Виборець бачить на екрані лише 8 осіб, але міський наголошує, що є 33 голоси за. Хто віддав 25 голосів виборці не можуть бачити.  


    Скриншот з трансляції


    Скриншот з трансляції

    Депутати сформували пакет проєктів рішень та включили в порядок денний, але виключили с порядку денного одне земельне питання. 

     

  • 25.04 11:51

    Таких питань вже понад 10. Про деякі проєкти Олександр Сєнкевич каже, що вони були розглянуті на комісії лише сьогодні перед сесією. 

  • 25.04 11:43

    Перейшли до формування порядку денного. Мер зачитує ті рішення, які пропонує включити в порядок денний з голосу. 

  • 25.04 11:41

    Схоже, що запізнення в 40 хвилин для Миколаївської міської ради - це норма. Трансляція почалася. Олександр Сєнкевич наголосив, що зареєструвалося 33 депутати при необхідних 28. Міський голова оголосив сесію відкритою. 

    Звучить гімн. 

  • 25.04 11:26

    25 хвилин запізнення з початком пленарного засідання для Миколаївської міської ради - це не щось надзвичайне,  а буденний перебіг подій. Інтент обов'язково проведе трансляцію, дякуємо всім, хто чекає разом з нами. 

  • 25.04 11:15

    Можемо констатувати, що в час, який вказаний у розпорядженні міського голови іконки трансляції немає ні на youtube-каналі міста, ні на сайті міської ради. Тобто відлік часу стартував. Але Інтент обов'язково дочекається початка сесії й проведе трансляцію закладу. Цікаво, що сесію обласної ради також ще не транслюють, там запізнення більш ніж на годину. 

  • 25.04 10:51

    Інтент починає онлайн-трансляцію сесії Миколаївської міської ради. Сьогодні на Миколаївщині одразу дві сесії - обласна та міська. Інтент транслює обидві. Сесія обласної ради винна була початися о 10 ранку. Поки відеотрансляцію не почали. Тобто нас сьогодні чекає змагання рад у пунктуальності. 

Поділитися