25 січня 2024 р. 09:47

Нові правила паркування в місті та 17 мільйонів на допомогу ЗСУ: сесія Миколаївської міської ради

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

О 10:00 заплановано початок чергової двадцять восьмої сесії Миколаївської міської ради VIII скликання.

Менш ніж за добу до початка заходу на сайті Миколаївської міської ради не опубліковано порядок денний пленарного засідання чергової двадцять восьмої сесії Миколаївської міської ради VIII скликання, яка запланована на 10:00 годин 25 січня. 

Розпорядження міського голови Олександра Сєнкевича про скликання сесії від 08 січня 2024 розміщено на сайті міста. В документі йдеться лише про блоки проєктів рішень за які запропонують проголосувати депутатам:

  • бюджетні питання;
  • поточні питання;
  • земельні питання.

Напередодні сесії 24 січня стало відомо, що в Миколаєві збираються встановити ще 144 камери відеоспостереження за програмою "Безпечне місто". 

Про це під час засідання комісії з питань житлово-комунального господарства міської ради повідомив  начальник відділу стандартизації Дмитро Канарський.

Наразі у Миколаєві працює 230 камер відеоспостереження.

Реалізація проєкту "Безпечне місто" розпочалася у 2020 році та має завершитись у 2025 році. Впродовж 2023-2025 років планується побудувати чотири черги системи відеонагляду та облаштувати 270 ділянок у різних районах міста.

Ігор Льов

Відкрити таймлайн

  • 25.01 12:29

    Останній проєкт рішення щодо топографічного знімання. Головний архітектор Євген Поляков каже про переваги такого рішення, наголошує, що це технічне рішення. 

    Олександр Сєнкевич ставить проєкт рішення на голосування. Знов є потреба перезапустити процес електронного голосування. 

    Міський голова жартує по поводу того, що треба розробити словник ведення сесії в режимі відеоконференції, але жодного слова про повернення в режим офлайн. 

    Рішення прийнято. 

    Олександр Сєнкевич анонсує наступну сесію наприкінці наступного місяця. Оголошує, що порядок вичерпано. Сесію закрито. Лунає гімн України. 

  • 25.01 12:25

    Наступне рішення про надання почесним громадянам міста Миколаєва матеріального заохочення. Сенс змін - зміна формулювання з "надбавка" на "матеріальне заохочення". 

    За 30, рішення прийнято. 

  • 25.01 12:19

    Наступне питання - реорганізація дитячих спортивних шкіл міста. З чотирьох шкіл зроблять дві шляхом приєднання. Олександр Сєнкевич ставить проєкт рішення на голосування. Як би про себе каже: "Нас чекає ще багато об'єднань й не таких простих". 

    Міський голова просить повернутися до голосування. Наголошує, що крім цього проєкту ще два і сесія буде завершена. 

    Мер просить повторно запустити голосування. За 29, рішення прийнято. 

  • 25.01 12:15

    Ще один проєкт рішення щодо паркування автотранспорту. Мова про підприємство, яке буде обслуговувати платні міста для паркування. Після першої дискусії другої не було. Мер ставить питання на голосування. 

    Олександр Сєнкевич додатково просить доєднатися до голосування. Рішення прийнято. 

  • 25.01 12:12

    Перейшли до проєкту рішень про зміни в положення щодо соціальних послуг. За 32, рішення прийнято. 

  • 25.01 12:06

    Начальник відділу стандартизації Дмитро Канарський розповідає про систему електронних консультацій та електронних рішень. До цього Олександр Сєнкевич дав пояснення, що проєкт рішення не будуть виносити на голосування тому, що він не має висновків комісій міської ради. За словами міського голови проєкт рішення будуть готовити на наступну сесію.  

    Олександр Сєнкевич розказує, що цей зокрема інструмент планують використати при обговоренні назви топонімів при перейменуванні.  

  • 25.01 12:01

    Заступник начальника управління комунального майна Миколаївської міської ради Тетяна Дмитрова пропонує шість проєктів рішень про допомогу ЗСУ на суму понад 17 мільйонів гривень. З міркувань безпеки подробиць не оголошено. 

    Проєкти рішень об'єднали в пакет. За 32, рішення прийнято. 

  • 25.01 11:56

    Перейшли до розгляду проєкту рішення про відеоспостереження в рамках системи "Безпечне місто".  Мова йде про прийняття положення про систему. Начальник відділу стандартизації Дмитро Канарський наголошує, що на ґрунті цього положення буде прийнято регламент. За його словами не йдеться про додатки витрати бюджету.

    Олександр Сєнкевич ставить рішення на голосування. За 31, рішення прийнято. 

  • 25.01 11:54

    Олександр Сєнкевич нарешті виносить проєкт рішення на голосування. За 33, рішення прийнято. 

  • 25.01 11:37

    Дискусія не закінчується. Майже кожен депутат висловився. Зараз обговорюють конкретні вулиці. 

    Перейшли до паркування великовантажних автомобілів. 

  • 25.01 11:34

    В рамках обговорення питання про правила паркування депутати обговорюють хто буде їх виконувати, яким коштом тощо. 

  • 25.01 11:21

    Переходять до проєкту рішення "Про затвердження правил паркування автотранспорту". Олег Кукса наголошує, що цей проєкт рішення дозволить покращити дотримання правил паркування. 

    Депутати не розуміють що заважає поліції виконувати свої обов'язки та карати порушників правил паркування. 

    Працівники мерії надають пояснення, що за цими правилами будуть працювати інспектори мерії. 

    Олександр Сєнкевич наголошує, що це ноу-хау міста, правила скопійовані з аналогічних правил інших міст. 

  • 25.01 11:15

    Наступний проєкт рішення представляє Дмитро Фалько, йдеться про зміни в регламент. Рішення прийнято.

    Наступним проєктом рішення пропонується списати приміщення, щоб збудувати новий медичний комплекс. Ірина Шамрай наполягає, що зо всіма комісіями ради це питання погоджено. Рішення прийнято. 

  • 25.01 11:14

    Переходять до проєкту рішення про внесення змін в програму енергозбереження. Це рішення прийнято теж без обговорення. 

  • 25.01 11:10

    Переходять до списання основних засобів. Часу на голосування сьогодні йде більше, ніж зазвичай. Рішення прийнято. 

  • 25.01 11:06

    Переходять до зміни в уставні документи двох комунальних підприємств. За 33 депутати, але виборці могли бачити лише 9 депутатів. 

  • 25.01 11:01

    Олександр пропонує об'єднати земельні питання в один пакет. За 34, питання об'єднали. Пакет виносять на голосування. За 34, рішення прийнято. 

  • 25.01 10:47

    Переходять до обговорення порядку денного. Міський голова наголосив, що депутатам було надіслано 46 земельних питань, одно бюджетне та 8 поточних питань. Ще 3 земельних питання та 10 поточних планують прийняти з голосу. 

    З 13 додаткових питань формують пакет рішень. Пакет сформовано 33 голосами. Стільки ж депутатів проголосували за включення цих питань до порядку денного. За 32 обранці. 

    Порядок денний прийнятий. 

  • 25.01 10:45

    Міський голова Олександр Сєнкевич просить включити камери та зареєструватися. Зареєструвалось 35 депутатів. Мер оголошує сесію відкритою, лунає гімн України. 

  • 25.01 10:41

    Почалася трансляція сесії

  • 25.01 10:40

    Посилання на трансляцію не з'явилося, але ми обов'язково дочекаємося початку заходу й расскажемо як воно відбувається. Оставайтеся на зв'язку. 

  • 25.01 10:21

    Посилання на трансляцію як і раніше відсутнє, але за опитом можна сказати - це не означає, що початок дійсно перенесено на 11-ту тому, що запізнення на пів години траплялося і раніше.  

  • 25.01 09:58

    Цікавий факт. В порядку денному значиться, що початок роботи сесії об 11 годині.

    Хоча в самому розпорядженні мера вказана 10 година ранку. 

  • 25.01 09:51

    Доброго ранку! Починаємо трансляцію.

    Насамперед хочеться зазначити, що після публікації Інтенту на сайті міста попередній порядок дня був опублікований. Але дуже дивним способом. Він опублікований не на сторінці, де опубліковано всі порядки дня сесій, а у розділі розпоряджень Міського голови.

    Традиційно до часу початку сесії ні на сайті міста, ні на youtube-каналі Миколаївської міської ради посилання на майбутню трансляцію відсутнє. 

Поділитися