28 березня 2024 р. 10:49

Статут міста та положення про електронні консультації: сесія Миколаївської міської ради

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

У Миколаєві 28 березня 2024 року запланована чергова тридцята сесія Миколаївської міської ради VIII скликання. Відповідне розпорядження розміщено на сайті раді за підписом міського голови Олександра Сєнкевича.

Згідно з документом сесія вчергове пройде в режимі відеоконференції. Нагадаємо, що такий режим не дає можливість виборцям переконатися, що всі обранці особисто голосують за той чи інший проєкт рішення.

Чому міський голова Миколаєва не ініціює проведення сесії у звичайному режимі, не повідомляється.

В розпорядженні про скликання сесії йдеться, що буде розглянуто три блоки питань:

  • бюджетні питання;
  • поточні питання;
  • земельні питання.

На сайті міста в розділу "Порядок денний сесії Миколаївської міської ради VIII скликання" станом на 16 годину 27 березня, тобто менше, ніж за добу до події попередній порядок денний не було опубліковано. 

Станом на ранок 28 березня попередній порядок денний є в публічному доступі. 

Згідно з документом депутати запропонують розглянути 44 питання, з них 11 буде внесено з голосу, всі 11 оприлюднено на сайті Миколаївської міської ради менше, ніж за 10 робочих днів до дати розгляду на засіданні сесії. 

З 44 проєктів рішень 24 - земельні, 17 - поточні та 3 бюджетних питання. 

Ігор Льов

Відкрити таймлайн

  • 28.03 13:35

    Олександр Сєнкевич дякує депутатам за роботу. Наголошує, що порядок денний тридцятої сесії Миколаївської міської ради вичерпано. Оголошує сесію закритою. 

  • 28.03 13:30

    Всі пункти порядку денного розглянуто. 

    Депутатка Олена Кісельова просить дати декілька протокольних доручень. 

     

  • 28.03 13:20

    Олена Кісельова каже, що заплуталася як треба голосувати. Питає у мера. Олександр Сєнкевич каже, що треба голосувати. Заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігор Набатов пояснює, яка технічна потреба в цих проєктах рішень. Максим Коваленко вказує на погану комунікацію з цього приводу. 

    Черговий проєкт рішення не прийнято, за 14 голосів. 

    На голосування виносять десятий проєкт рішення про землеустрій зелених зон міста. За 14 рішення не прийнято. 

  • 28.03 13:11

    Євген Прудник каже, о під час останнього голосування було 27 депутатів. Хтось з технічної служби наголошує, що зараз в системі 30 депутатів. 

    На голосування виносять проєкт рішення про землеустрій, залишення зеленої зони поряд з пологовим будинком номер три. Рішення не прийнято. 

     Олена Кісельова каже, що не мала технічної можливості проголосувати. Проєкт рішення ставлять повторно на голосування, рішення не прийнято. 

  • 28.03 13:07

    Олена Кісельова цікавиться чи є доповідач по цім проєктам рішень. Каже, що на її думку проєкти рішень витягли десь зі старої макулатури. 

    Олександр Сєнкевич пропонує на наступній сесії розглядати ці проєкти рішень з доповідачем. 

  • 28.03 13:01

    Перейшли до голосування тих проєктів рішень, що не потрапили в пакет. Перше рішення не прийнято, друге також. Мер як за звичай називає не назву проєкту, а лише його код. Третє рішення також не прийнято. 

    Хтось з депутатів (немає можливості бачити хто саме) ставить питання чи є кворум. 

    Марина Мазанка питає у колег чому вони не голосують за продовження договорів оренди. Каже, що це важливо для бізнесу. 

    Наступний проєкт рішення також не прийнято. 

  • 28.03 12:53

    Мер пропонує об'єднати 29 земельних питань в пакет. Депутат Дмитро Січко пропонує вилучити з пакета  10 проєктів рішень. 

    Депутат Сергій Кантор заявив про конфлікт інтересів. 

    Олександр Сєнкевич зачитує назву файлів, а не назву проєктів рішень. Пакет сформовано. Ставлять на голосування по суті. За 29 голосів, але виборець мав  можливість бачити лише сім осіб, чи голосували особисто побачити неможливо. 

  • 28.03 12:49

    Мер пропонує об'єднати ще 4 питання, у тому числі й проєкт рішення "Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради  від 21.03.2002 № 41/1 "Про затвердження Статуту територіальної громади міста Миколаєва"".  

    Швидко об'єднали в пакет, швидко прийняли рішення. 

  • 28.03 12:31

    Депутати дискутують про передачу в оренду приміщення для міграційної служби. Депутат Максим Коваленко опонує цьому рішенню, наполягає, що медичний заклад винен залишатися медичним закладом. 

     Начальник управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай каже, що зараз дітей у місті не так багато, а в перспективі планується побудувати в Миколаєві медичний комплекс. Тому, на її погляд, приміщення можна передавати міграційній службі. 

    Максим Коваленко не розуміє позицію департаменту, на його думку, приміщення у дітей не можна забирати. 

    Рішення ставлять на голосування. За 24. Рішення не прийнято. 

  • 28.03 12:28

    Олександр Сєнкевич формує черговий проєкт рішень з 6 рішень, ставить пропозицію на голосування. За 34, пакет сформовано та одразу за нього голосують. За 33 депутати, пакет рішень прийнято. 

  • 28.03 12:23

    Перейшли до розгляду змін у бюджет міста. Віра Святелик наголошує, що проєкт рішення про те, що бюджет Миколаєва збільшиться на 50 мільйонів. 

    Мер з голосу пропонує зміни до проєкту рішення, які вносяться на прохання ОВА. Ставить свою пропозицію на голосування. За 33 голоси.

    Голосують за проєкт в цілому. Рішення прийнято.

  • 28.03 12:12

    До обговорення долучився міський голова. Проєкт рішення винесли на голосування. За 31, рішення прийнято. 

    Федір Панченко продовжує ставити питання щодо рішення, що прийнято. Олександр Сєнкевич заявив, що Федір Панченко не дає вести сесію. Депутат в свою чергу попрощався та відключився від відеоконференції.  

  • 28.03 11:59

    Порядок денний затверджено.

    Перейшли до розгляду "Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 23.07.2020 № 57/371 "Про затвердження міської комплексної Програми "Інформатизація та розвиток електронного урядування" на 2020-2025 роки"". 

    Зміни, які вносяться в програму не передбачають зміни в бюджет. Коригуються лише показники програми. 

    Федір Панченко наголошує, що бюджетний комітет надавав рекомендації. Директорка департаменту фінансів Віра Святелик та Федір Панченко виясняють чи помилка в паспорті програми потребує змін до бюджету. 

    Дискусія про технічні питання. 

  • 28.03 11:50

    До затвердження попереднього порядку денного Олександр Сєнкевич одразу пропонує об'єднати в пакет 5 проєктів в пакет. Першій пакет рішень створено. Перше голосування одноголосне - 33 голоси. 

  • 28.03 11:49

    Рекорд запізнення встановлено, майже 50 хвилин. Трансляція почалася. Звучить гімн України. 

  • 28.03 11:36

    Запізнення понад 35 хвилин. Схоже, що рада йде на рекорд. 

  • 28.03 11:15

    Констатуємо запізнення на 15 хвилин.

  • 28.03 11:01

    На студійному годиннику Інтента одинадцята година. Знову сесія не починається вчасно. Але пропонуємо не розходитися. В практиці Миколаївської ради були запізнення і на 40 хвилин. Інтент обов'язково проведе онлайн-трансляцію закладу. 

  • 28.03 10:51

    Інтент починає онлайн-трансляцію сесії Миколаївської міської ради. За традицією можемо констатувати, що на youtube-каналі міста іконки трансляції ще немає, як і на сайті Миколаєва. 

    Поки інтрига одна - чи почнуть заклад вчасно. 

Поділитися